Danışmanlıklar

Tüm danışmanlık programları hakkında bilgi alabilirsiniz...

Bir danışmanlık seçin

Bazen kendimiz için yapabileceğimiz en iyi şey, ihtiyaç duyduğumuz değişimi ertelemekten vazgeçmektir.

Herkes hayatının belirli dönemlerinde gerek kendisi, gerek çocuğu gerekse partneriyle olan ilişkisinde içinden çıkamadığı çeşitli zorluklarla karşılaşabilmekte ve bu konularla ilgili destek alma arayışına girebilmektedir. Aşağıdaki listede yer alan danışmanlıklardan kendinize en uygun olanı seçip bilgi edinebilirsiniz.

Hemen Randevu Oluşturun

Uygun saatleri görmek için randevu başvurusu yapmanız gerekmektedir.

Image Icon

Bazen kendimiz için yapabileceğimiz en iyi şey, ihtiyaç duyduğumuz değişimi ertelemekten vazgeçmektir.

Ayça KUZU - Uzman Klinik Psikolog

Sık Sorulan Sorular

Sorularınız mı var? İletişime geçin veya SSS bölümüne bakın.

Danışmanlık süreçleriyle ilgili en çok sorulan soruları derlediğimiz ”Sık Sorulan Sorular” köşemize göz atın. Umarız aklınızdaki tüm soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

  • 1- Psikolog/Klinik Psikolog Kimdir?

    Üniversitelerde 4 yıllık psikoloji lisans eğitimini tamamlamış kişilere ‘psikolog’ denmektedir.
    Psikoloji lisans eğitiminin ardından bir yüksek öğretim enstitüsünde klinik psikoloji yüksek lisans eğitimini tamamlayan kişilere ise ‘uzman klinik psikolog’ ünvanı verilmektedir.

  • 2- Ne Zaman ve Neden Bir Uzmana Başvurmalıyım?

    Herkes hayatının bazı dönemlerinde çeşitli zorluklarla karşılaşır. Yaşanılan zorluklar hayatınızın günlük akışını bozmaya başladığında, ilişkilerinizde veya işlevselliğinizde olumsuz sonuçlar meydana getirdiğinde, kendinizi mutsuz veya kötü hissettiğinizde, problemleriniz konusunda bir çıkış yolu bulamadığınızı düşündüğünüzde, hayat kalitenizi düşürdüğünde, iş veriminizi azalttığında vb. birçok durumda bir uzmana başvurabilirsiniz. Uzman desteği almak bu tip olumsuz gelişmelerin kişilerin üzerindeki olumsuz etkisini azaltmak ve kişilere bu tip durumlarla baş edebilme becerisi kazandırmak için tercih edilebilir bir yoldur.

  • 3- Psikologlar İlaç Yazar Mı?

    Psikologlar ilaç yazma yetkisine sahip değildir. İlaç psikiyatristler tarafından yazılmaktadır.

  • 4- Görüşmeye Gelmeden Önce Randevu Almam Gerekir Mi?

    Görüşmeler randevu sistemiyle gerçekleştirilmektedir. Bu yüzden gelmeden önce randevu oluşturmanız gerekmektedir.

  • 5- Bir Seans Ne Kadar Sürer?

    Bir görüşme ortalama 50 dakika civarında sürmektedir. Ancak duruma göre küçük değişikler olabilmektedir

  • 6- Psikoloğa Kaç Seans Gitmeliyim?

    Görüşmelere ne kadar devam edeceğiniz hem yardım almak istediğiniz konuya hem de size göre değişmektedir. Bu durum danışmanınız ve sizin aranızdaki sürece göre şekillenecektir. Görüşmeler 3-4 seansta sonlandırılabileceği gibi 8-10 seans ya da bir yıl ve üzeri de sürebilmektedir. Süre sizin ihtiyacınıza bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Tam bir seans sayısı verilememektedir.

  • 7- Psikoloğa Başvurmam İçin Hasta Olmam Gerekir Mi?

    Hayır, gerekmez. Herkes kendisini zaman zaman kaygılı, mutsuz, stresli, çaresiz vb. hissedebilir. Bu oldukça normaldir. Böyle durumlarda yardım aramak ve uzman birinden profesyonel destek almak herkes için normal ve doğal bir ihtiyaçtır. Destek almak kişilerin hasta olduğunun göstergesi değildir. Sıkıntılarınızın farkında olmak ve bu konuda çözüm aramak, destek almak için oldukça geçerli ve yeterli bir sebeptir.

  • 8- Psikoterapi Süreci Nedir ve Nasıl İlerler?

    Psikoterapi, kişinin yaşadığı problemlerin tanımlandığı, bu problemin ortaya çıkışındaki etkenlerin neler olduğunun incelendiği ve konuşulduğu sonrasında duygu-düşünce-davranış sisteminde değişiklik sağlayarak problemlerin sağaltımına yönelik kullanılan bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış müdahalelerin tümüne denmektedir. Danışman ile danışan arasında geçen, işbirliğine ve güvene dayalı bir süreçtir. Süreç, danışanın ihtiyaç, beklenti ve hedeflerine göre şekillenmektedir. Amaç ise kişileri günlük yaşamda da destekleyen ve yaşam kalitelerini korumayı ve arttırmayı hedefleyen bir çalışma ortaya koymaktır.

  • 9- Psikologlar Danışanlarına Nasıl Yaklaşır?

    Süreç boyunca danışman ve danışanın karşılıklı etkileşimi ile var olan öğrenme ve dönüşüm sürecidir. Sanılanın aksine danışanlara akıl veya tavsiye verilmez. Amaç; sorunlara veya olaylara yakından bakmak, farklı bir bakış açısı kazandırmak olanları yeniden anlamlandırmak. Kısacası bir içe bakış ve farkındalık sağlamaktır. Davranışlarınız, düşünceleriniz, duygularınız yargılanmaz. Tarafsız ve yargısız bir yaklaşımla sizi dinler., sorun alanları tespit edilir, bu alanlar farklı bir bakış açısıyla değerlendirilir ve bu konu hakkında neler yapılabileceği konusunda yol haritası belirlenerek bir yolculuğa çıkılır.

Şimdi kendiniz için bir danışmanlık randevusu oluşturun.






    İletişim

    Tel: +905549425501
    Email: info@aycakuzu.com

    İletişim Formu

    Ofis Adresi

    YALI MAH. İDİL BİRET CAD. 6436 SOKAK NO:50 BIVA SUIT – K:1 / D: 8 KARŞIYAKA / İZMİR

    Haritada Görün

    Çalışma Saatleri

    Pzt – Cuma: (09:30-19:00)
    Ctesi: (10:00-19:00)
    Pazar: (Kapalı)

    Hemen Yazın
    1
    Whatsapp'tan Bilgi Al
    Merhaba!
    Hangi Konuda Bilgi Almak İstersiniz? Bilgi Almak İçin Lütfen Bize Yazın.